X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Naomi Osaka şi Jennifer Brady, calificate în semifinalele turneului US Open

9 sep. 2020,, 19:30   Sport
2030 0

Japoneza Naomi Osaka, numărul 9 mondial, s-a calificat marţi în semifinalele turneului de tenis US Open, învingînd-o în două seturi, 6-3, 6-4, pe americanca Shelby Rogers (93 WTA), în faţa căreia pierduse toate cele trei întîlniri precedente, transmite agerpres.ro.


Osaka, laureată la Flushing Meadows în 2018, iar apoi la Australian Open, în anul următor, se va lupta pentru un loc în finală cu o altă reprezentată a Statelor Unite, Jennifer Brady (cap de serie numărul 28), care a dispus la rîndul ei, cu 6-3, 6-2, de kazaha Iulia Putinţeva (cap de serie numărul 23).

La 22 de ani, Naomi Osaka, fostă numărul unu mondial, este cea tînără jucătoare rămasă în cursa pentru trofeu la US Open. Pe 29 august, ea a declarat forfait în finala de la Cincinnati, din cauza unei accidentări la o coapsă, evoluînd de la debutul turneului american de Mare Şlem cu un imens bandaj care îi acoperă piciorul stîng, "cu speranţa că nu se va întîmpla nimic", după cum a declarat campioana niponă.

Înaintea actualei ediţii de la US Open, Naomi Osaka a atins de două ori sferturile de finală în Grand Slam, reuşind de fiecare dată să cîştige trofeul.

Pe lângă cele două titluri de Mare Şlem de al US Open şi Australian Open, jucătoarea japoneză mai are în palmares trei trofee WTA, cucerite la Indian Wells (2018), Osaka şi Beijing (ambele 2019).

Miercuri sunt programate celelalte două meciuri din sferturile de finală ale US Open, Ţvetana Pironkova (Bulgaria) - Serena Williams (SUA/N.3) şi Victoria Azarenka (Belarus) - Elise Mertens (Belgia/N.16).

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?