Moldoveanul care a promovat pe tabloul principal la Europenele U-21 de tenis de masă

Moldoveanul care a promovat pe tabloul principal la Europenele U-21 de tenis de masă

Jucătorul moldovean de tenis de masă Andrei Puțuntică a promovat ieri pe tabloul principal la Campionatul European Under-21, care se desfășoară la Minsk (Belarus), transmite MOLDPRES.


Calificarea sa în această fază a turneului a devenit posibilă după ce a obținut șase victorii. În prima zi de concurs Andrei Puțuntică i-a învins pe Nils Hohmeier (Germania) cu scorul 4-3, pe Tibor Spanik (Slovacia) cu același scor la limită (4-3) și pe Csaba Andras (Ungaria, 4-0), devenind cîștigătorul grupei preliminare.


În cea de-a doua zi de întreceri el i-a devansat pe Aleksandr Lusin (Estonia, 4-1), Vladimir Sidorenko (Rusia, 4-3) și pe Bence  Majors (Ungaria, 4-1).


Astăzi, în după amiaza zilei, jucătorul moldovean va juca cu Artur Abușev (Rusia). Sistemul competițional la această fază este eliminatoriu. Jucătorul care este învins abandonează turneul.


La campionat a evoluat încă un jucător moldovean, Vladislav Ursu în vîrstă de 17 ani, proaspăt campion național de seniori. El a obținut o victorie în faza preliminară a grupelor, a suferit două înfrîngeri și a fost eliminat din concurs.


Andrei Puțuntică și Vladislav Ursu și-au anunțat participarea și la proba dublu masculin. Ei sînt însoțiți la campionat de antrenorul emerit Vladimir Semipeadnîi. ”Ambii au șanse să evolueze reușit la acest turneu, pentru că se antrenează regulat, sînt legitimați la cluburi din bundesliga Germaniei”, a declarat tehnicianul pentru agenție în ajunul deplasării la Minsk. Ambii jucători sînt premianți la diverse turnee internaționale de anvergură la vîrsta junioratului.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load