X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Cecenia consolidează cooperarea în domeniul sportului (FOTO)

19 noi. 2019,, 12:45   Sport
3536 1

O delegație a Republicii Moldova a ajuns în Republica Cecenă într-o vizită oficială avînd ca scop consolidarea cooperării în domeniul sportului.

Potrivit Ministerului pentru Cultură Fizică și Sport din Republica Cecenă, din delegația Republicii Moldova au făcut parte dublul campion olimpic, președintele Comitetului Olimpic Național al Moldovei, Nicolae Juravschi, președintele Federației Naționale de Kickboxing Oriental, Tudor Gorea, și doctorul în științe economice Nicolae Cușnir, transmite Noi.md.

Pentru început, oaspeții din Moldova au depus flori la obeliscul în memoria lui Akhmat-Hadji Kadyrov pe teritoriul complexului memorial „Aleea slavei” din Groznîi și au vizitat muzeul Akhmat-Hadji Kadyrov, situat pe teritoriul complexului.

Membrii delegației moldovenești au luat cunoștință cu expozițiile prezentate și au examinat cabinetul Primului Președinte al Republicii Cecene, recreat pînă la cele mai mici detalii. Mai apoi ei au vizitat complexul sportiv Coliseum Maximus, au urmărit procesul de antrenament, precum și au discutat cu cei mai buni sportivi din republică.

Membrii delegației moldovenești, însoțiți de ministrul Culturii Fizice și Sportului din Republica Cecenă, Musa Hanarikov, au vizitat și complexul sportiv ”Ahmat-Arena”, Palatul de volei ”Uvais Ahtayev” și Academia de fotbal ”Ramzan”. Directorul general al complexului sportiv „Ahmat Arena”, Magamed Matsuev, le-a organizat o excursie pe stadion și le-a vorbit despre capacitățile acestuia.
Potrivit oaspeților, ceea ce au văzut în republică a depășit toate așteptările. În regiune au fost create cele mai bune condiții pentru dezvoltarea educației fizice și a sportului.
0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?