Mircea Lucescu a fost demis de la naţionala Turciei

Mircea Lucescu a fost demis de la naţionala Turciei

Mircea Lucescu a fost îndepărtat de pe banca naţionalei Turciei, anunţul fiind făcut de agenţia Reuters, care citează canalul NTV.


Ex-antrenorul lui Șahtar Donețk, Mircea Lucescu, 73 de ani, a fost instalat la conducerea primei reprezentative a Turciei în vara lui 2017 şi mai avea contract pînă în iunie 2019, dar bilanţul său (4 victorii, 6 remize şi 7 eşecuri) i-a determinat pe şefii federaţiei să-l demită.


Antrenorul român a fost declarat principalul vinovat, inclusiv de către presa turcă, de eşecul din Liga Naţiunilor, competiţie în care naţionala „ienicerilor” a retrogradat în Seria C. Înlocuitorul său e turcul Senol Gunes, de la Beşiktaş, el revenind la prima reprezentativă după 15 ani, primul mandat fiind în 2004.


Gunes e cel care a dus Turcia pînă pe locul trei la Campionatul Mondial din 2002, iar acum va debuta în meciul cu Albania din martie, din preliminariile EURO 2020. Presa turcă susţine că va continua în paralel şi pe banca lui Beşiktaş, acordul alături de echipa căruia i-a adus titlul de campioană, fiind valabil pînă la finalul acestui sezon.


Lucescu a trăit o experienţă neplăcută ca selecţioner al turcilor, după eşecul cu Suedia, 0:1, la conferinţa de presă ziariştii părăsind sala după ce tehnicianul a răspuns la o singură întrebare.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load