Medalii pentru Moldova la Campionatul pe cluburi la taekwondo (FOTO)

Medalii pentru Moldova la Campionatul pe cluburi la taekwondo (FOTO)

Pe 8 februarie a luat sfîrșit cea de a 6-a ediție a Campionatul European pe cluburi la taekwondo care sa desfășurat la orașul Istanbul, Turcia.


Campionatul continental a adunat peste o mie de participanți. Luptătorii moldoveni au demonstrat rezultate înalte, cucerind 3 medalii de bronz în 3 zile de competiție.


Sportivii cadeți au întrat în lupta în prima zi a turneului. Reprezentantul Republicii Moldova Alin Manole, (categoria -53 kg) a cucerit prima medalie de bronz. Alin a cîștigat două lupte, după ce a cedat primele trepte ale podiumului de premiere reprezentanților Turciei.


În a doua zi a competiției juniorul Danila Lupolov (categoria – 73 kg) a cucerit medalia de bronz în semifinala contra reprezentantul Azerbaijanului Umud Afandiyev.


Serghei Uscov, care a luptat în categoria de seniori (- 58 kg) a devenit al 3-lea premiant al Campionatului European. Sportivul nostru a pierdut lupta de semifinală contra viitorului campion european Georgii Gurtsiev din Rusia cu scorul 10 – 12. Reamintim că în decembrie anului 2017 sportivul de 18 ani din Tiraspol a cucerit medalia de bronz la Campionatul European.


Un alt reprezentant al Moldovei care demonstra mare promisiune Stepan Dimitrov a încercat să lupte pentru medalii în categoria – 58 kg, însă a pierdut a doua lupta contra sportivului din Kazahstan. Fratele său Vadim (categoria – 54 kg) tot nu a reușit să treacă în runda 2.


De asemenea, demn de remarcat un alt rezultat important al ultimei zile de concurs.
Loredanei Porcescu (juniori, – 59 kg) a avut mare șanse să ne aducă încă o medalie, însă un singur punct nu a ajuns sportivei să iasă în semifinalele.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load