Medalia de bronz pentru Anastasia Nichita, la Campionatele Europene

Medalia de bronz pentru Anastasia Nichita, la Campionatele Europene

Anastasia Nichita a obținut medalia de bronz la campionatele europene de seniori care se desfășoară la București.


În lupta decisivă pentru medalia de bronz în categoria de greutate 57 kg, sportiva din Rep. Moldova s-a impus în fața franțuzoaicei Mathilde Hélène Rivière (8-7). În fazele eliminatorii Anastasia Nichita a trecut în ordine de germana Elena Brugger, poloneza Maria Wrezesien și norvegiana Grace Bullen. În semifinale, sportiva noastră a cedat în fața ucrainencei Tetyana Kit, astfel ajungînd să lupte doar pentru locul 3.


În urmă cu o lună Anastasia Nichita a devenit campioană europeană la tineret, iar pentru această performanță Guvernul i-a acordat un apartament în Chișinău.


În concursul feminin de la București a fost aproape de a urca pe podium și Mariana Drăguțan (cat.55 kg), dar ea a fost învinsă în lupta pentru bronz de românca Andreea Beatrice Ana.


Amintim că la lupte libere, Piotr Ianulov (cat. 86 kg) a obținut medalia de argint, iar Maxim Saculțan (cat. 65 kg) și Nicolae Ceban (cat. 97 kg) s-au clasat pe locurile 5.


La competiția găzduită de Sala Polivalentă din București participă peste 600 de sportivi din 40 de ţări. Republica Moldova este prezentă la concurs cu 10 sportivi la lupte libere, 7 la lupte greco-romane și 5 la lupte feminine.


Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load