X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Lotul național de lupte greco-romane a încheiat cantonamentul în Belarus

11 sep. 2019,, 18:41   Sport
2923 0

Lotul național de lupte greco-romane a încheiat miercuri, 11 septembrie, cantonamentul la Staiki (Belarus) în vederea participării la Campionatul Mondial de la Nur-Sultan (Kazahstan).

Din componența echipei naționale fac parte Victor Ciobanu (60 kg), Donior Islamov (67 kg), Daniel Cataraga (77 kg) și Mihail Bradu (82 kg). Echipa este pregătită de Antrenorul Emerit Mihail Cucul.

”A fost un cantonament util, necesar. În seara zilei vom pleca la Nur-Sultan. Ne rămîn cîteva zile de acomodare la diferența de fus orar (4 ore) pînă la startul campionatului. Turneul va demara pe 14 septembrie. Sperăm la, minimum, o medalie”, a declarat pentru agenție Mihail Cucul.

Anterior, la campionat au plecat în devans cu opt zile Anastasia Nichita (57 kg) și Mariana Cherdivară-Eșanu (62 kg) împreună cu antrenorul Tudor Cîrlan. ”Ele au beneficiat de un program de pregătire oferit de Federația Internațională de lupte țărilor mici. Se vor antrena acolo pînă la începerea campionatului pe gratis. Toate cheltuielile sînt din contul organizatorilor”, a informat președintele Federației Moldovenești de Lupte, Ion Gheorghiu.

În turneul feminin vor mai participa Emilia Cîrîcu-Budeanu (50 kg) și Iulia Leorda (53 kg). Lotul național va mai fi însoțit de antrenorul Constantin Cobîlean.


Campionatul Mondial se va desfășura în perioada 14-22 septembrie. Victor Ciobanu este cel mai bun luptător moldovean al momentului în echipa națională, fiind campion european en-titre.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?