La US Open Radu Albot i-a cedat lui Alexandr Zverev

La US Open Radu Albot i-a cedat lui Alexandr Zverev

Tenismanul moldovean Radu Albot (29 de ani) i-a cedat marți, 27 august, în cinci seturi (1-6,3-6,6-3,6-4,2-6) în turul inaugural la turneul de Mare Slam US Open lui Alexandr Zverev (Germania).


El s-a acomodat greu cu stilul de Joc al adversarului în primul set, a echilibrat puțin jocul în al doilea și a învins în următoarele două seturi grație unei concentrări exemplare. În ultimul set nu a mai avut forțe să joace la egal cu numărul 6 mondial. Cea mai bună clasare a tenismanului moldovean în ierarhia mondială este locul 39 anul curent. ”Îmi doresc mult ca la finele anului să fiu în Top-50 mondial”, a declarat el într-un interviu acordat în exclusivitate agenției.


Partida a durat trei ore și 10 minute.


Radu Albot a fost eliminat în actualul sezon în runda a doua la Australian Open și Roland Garros. În 2017 a promovat pînă în runda a treia la US Open.


Actualul sezon este cel mai de succes din cariera jucătorului nostru. În luna februarie, el a cîştigat primul său turneu ATP, Delray Beach Open din Statele Unite ale Americii.


Radu Albot s-a calificat anul trecut în semifinala turneului de Mare Slam de la US Open, proba dublu, și în turul trei la Wimbledon, la individual. Radu Albot  este campion european Under-16, cîștigător la 14 turnee din seria Futures, individual, și 12 la dublu, învingător la 14 turnee din seria ATP Challenger Tour, simplu, și 15 la dublu. S-a clasat pe primul loc la turneele ATP Istanbul Open şi Kremlin Cup (2015), jucînd în pereche cu Dusan Lajovic (Serbia) şi Frantişek Cermak (Cehia).


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load