Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

La Comrat va fi construit un complex sportiv

6 noi. 2019,, 17:14   Sport
2746 0

La Comrat au fost aduse primele loturi de materiale de construcţii pentru edificarea în localitate a Complexului sportiv „V. Mumjiev”.

Lucrările vor începe în următoarele zile, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia pentru tineret şi sport din UTA Gagauz-Yeri.

Lucrările de construcţie vor derula cu un şir de înlesniri fiscale şi scutiri vamale. O lege în acest sens a fost adoptată de Parlamentul Republicii Moldova şi a fost publicată în Monitorul Oficial.

„Este vorba despre un complex sportiv modern, cu tribune, blocuri sanitare, vestiare, sector administrativ, VIP-zonă şi sală de conferinţe. De asemenea, sînt planificate spaţii şi pentru alte sporturi, cum ar fi tenis, atletică, volei, baschet ş.a. Complexul va avea terenuri acoperite şi în aer liber”, a explicat Serghei Stoianoglo, şeful Direcţiei pentru tineret şi sport de la Comrat, citat de gagauzinfo.md.

Conform sursei citate, întreprinderea care se ocupă de construcţia complexului susţine că, ţinînd cont de condiţiile meteorologice, la finele verii din anul următor stadionul ar putea fi dat în exploatare.


Proiectul de construcție a edificiului este finanțat de Turcia și urmează a fi realizat de filiala din autonomia găgăuză a companiei turce „Demars Inșaat Turizm Ticaret Limited Șirketi”. Complexul sportiv „V. Mumjiev” din municipiul Comrat va avea un stadion cu o capacitate estimată de cinci mii de locuri şi o sală pentru jocuri sportive cu o capacitate de 150 de locuri.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?