Iulian Bercu: Cînd vă este greu la birou, uitați-vă la acești oameni (VIDEO)

Iulian Bercu: Cînd vă este greu la birou, uitați-vă la acești oameni (VIDEO)

Jurnalistul și sportivul Iulian Bercu a postat un mesaj sensibil și motivațional pe pagina sa de Facebook. El se referă la persoanele care ,,se plîng” că le este greu la birou.


,,Lucrează în unul din cele mai frumoase și cele mai dure locuri de pe planetă - în craterul vulcanului Ijen, de pe insula Java. Inundați de fum toxic, pe malul celui mai mare lac acid din lume, plin ochi cu acid sulfuric și clorhidric de temperaturi de pînă la 100 de grade și radiați de fulgerele albastre de la scurgerea lavei sulfurice. Cei cîțiva zeci de mineri, coboară în craterul vulcanului activ, extrag sulful sau "aurul diavolului" cum îi spun ei, umplă coșurile care au sub 60 de kilograme și urcă cu ele peste 40 de etaje pînă pe creasta vulcanului”, a scris Iulian Bercu pe Facebook.


Pentru sportivul moldovean, partea și mai sensibilă este ,,remunerarea”:


,,Pentru asta ei primesc între 3 și 5 dolari de tură, fiind unii dintre cei mai bine plătiți muncitori necalificați de pe insula Java. Doar că vîrsta medie de viață a acestor mineri rar depășește 45 ani. Toți cunosc acest lucru, doar că, în caz contrar, ei ar muri mai devreme - de foame”, a mai adăugat Iulian Bercu.


Menționăm că Iulian Bercu se află în aceste zile în Idonezia pe insula Java. Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load