COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

În Anglia, un jucător care tușește spre adversar va primi un cartonaș roșu

În Anglia, un jucător care tușește spre adversar va primi un cartonaș roșu

Un jucător care tuseste în mod voluntar în fața unui jucător advers sau a unui arbitru poate fi penalizat cu un cartonaș roșu, a decis marți, 4 august, Consiliul Internațional al fotbalului (International Football Association Board (IFAB)).

Chiar și în fotbalul profesionist, unde jucătorii sînt testați în mod regulat și, prin urmare, se presupune că nu sînt infectați, IFAB a spus că arbitrul poate decide că acest gest constituie un act periculos sau o insultă, informează smartradio.ro

„Ca în cazul tuturor încălcărilor regulilor, arbitrul va trebui să judece care este adevărata natură a încălcării”, a spus IFAB.


„Dacă este în mod clar o încălcare accidentală, arbitrul nu va trebui să acționeze, ca în cazul în care ‘tusea’ s-a produs la o distanță permisă față de orice alt jucător”, a adăugat Consiliul de administrație.

Federația engleză de fotbal a mai indicat, pe 4 august, că această măsură va fi aplicată fotbalului amator și de agrement, cu efect imediat.

Un simplu avertisment se acordă pentru „comportament nesportiv”, dacă incidentul nu este considerat suficient de grav pentru a justifica un cartonaș roșu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load