X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Hocheiștii rusi, iertați de CIO pentru imnul țării

26 feb. 2018,, 12:45   Sport
2981 0

Sportivii olimpici din Rusia, mari favoriţi ai turneului olimpic de hochei pe gheaţă, au cîştigat medalia de aur.

La final, li s-a cîntat imnul olimpic, cum era stabilit de la început, însă sportivii au început să intoneze ei imnul naţional.

După o aşteptare de 26 ani Rusia se impune iar la Jocurile Olimpice, după ce a învins duminică în finală, la mare luptă, Germania cu 4-3 (1-0, 0-1, 2-2, 1-0). Soarta meciului s-a decis după prelungiri, cu un minut înainte de finalul timpului regulamentar, Germania fiind la conducere cu 3-2. Ruşii au reuşit să egaleze cînd mai erau 55 de secunde prin Nikita Gusev şi au trimis meciul în prelungiri, unde Kirill Kaprizov a marcat golul decisiv în minutul 70 şi a adus al 9-lea titlul olimpic pentru jucătorii ruşi.

La final, bucuria a fost enormă, însă pe hocheiştii-a deranjat că nu au ocazia să îşi asculte propriul imn. Din cauza problemelor cu dopajul, sportivi ruşi care nu au fost bănuiţi că au practicat "lucruri necurate" au primit acceptul să evolueze la Pyeongchang. Dar sub drapel neutru, în caz de medalie de aur urmînd să le fie cîntat imnul olimpic.

Aşa s-a întîmplat, dar hocheiştii au avut reacţie neaşteptată. Concret, ei au început să-şi intoneze propriul imn, desi acest lucru le era interzis, conform codului de conduită al CIO, totuși aceștia nu au fost sancționați pentru reacția avută.


Ruşii aveau în palmares 8 titluri olimpice, dar ultimul data din 1992. Ei au mai jucat apoi finala doar în 1998 la Nagano.

Germania a fost marea revelaţie a competiţiei, după ce a eliminat Suedia, argint la Soci, şi Canada, campioana olimpică a ultimelor două ediţii. Este a treia medalie pentru germani la hochei, după cele de bronz de la Lake Placid (1932) şi Innsbruck (1976), ultima cucerită de fosta RDG.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?