Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Haos la finalul meciului PAOK-AEK Atena din cauza preşedintele clubului din Salonic

12 mar. 2018,, 12:11   Sport
2864 0

Derby-ul campionatului elen de fotbal dintre echipele PAOK Salonic, antrenată de tehnicianul român Răzvan Lucescu, şi AEK Atena, s-a încheiat duminică în haos jucătorii clubului din capitala Greciei refuzînd să termine meciul după ce oficialii lui PAOK au intrat pe teren, printre ei fiind şi preşedintele grupării, care purta la curea un pistol, informează AFP.

După 90 de minute de joc din acest meci crucial pentru poziţia de lider în clasament, tabela de marcaj arăta 0-0. Fundaşul capverdian Fernando Varela (ex-Steaua) a înscris însă un gol ce părea să aducă victoria echipei sale, însă arbitrul Giorgos Kominos nu l-a validat considerîndu-l din ofsaid, ceea ce a provocat furia echipei locale, în special a preşedintelui clubului, omul de afaceri eleno-rus Ivan Savvidis.

Vizibil enervat, responsabilul lui PAOK a intrat pe teren, urmat de membri ai staff-ului său, pentru a-i cere socoteală arbitrului şi a cere, conform presei, jucătorilor săi să nu mai reia jocul. Conform imaginilor prezentate la TV, Savvidis purta la centură un pistol.

Potrivit presei, directorul tehnic al echipei PAOK Salonic, slovacul Lubos Michel, s-a îndreptat spre arbitru şi i-ar fi spus acestuia: "Eşti terminat".

Arbitrul Georgios Kominos a modificat apoi decizia, acordînd gol valabil lui PAOK, care i-ar fi adus primul loc în clasamentul Superligii prin victoria cu 1-0.

Dar centralul nu a reuşit apoi să convingă jucătorii lui AEK Atena să revină pe teren pentru ca meciul să se încheie regulamentar. Jucătorii echipei oaspete au revenit la vestiare, temîndu-se pentru propria lor securitate şi acuzîndu-l pe Savvidis că a atacat un responsabil al lui AEK, pe Vasilis Dimitriadis.

Arbitrul va prezenta Federaţiei elene un raport al meciului, care va permite să se ia sancţiuni la nivel de echipă sau individual.

În cursul zilei de duminică, Comisia de apel a Federaţiei decisese să anuleze penalizarea de trei puncte dictată de Comisia de Disciplină împotriva clubului PAOK, după meciul anulat cu Olympiakos, la care antrenorul echipei din Pireu, Oscar Garcia, fusese lovit cu o rolă de hîrtie igienică aruncată din tribune.

Comisia de Apel a decis, totodată, să anuleze sancţiunea care îi impunea lui PAOK să dispute următoarele două meciuri de pe teren propriu cu porţile închise. Rezultatul meciului, victiorie acordată la "masa verde" cu scorul de 3-0 în favoarea lui Olympiakos, a fost menţinut, la fel ca şi amenda de 30.000 de euro dictată împotriva lui PAOK.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?