Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3998

Formula 1 a revenit din vacanţă cu mai multe schimbări (VIDEO)

2 sep. 2019,, 20:00   Sport
2310 0

Campionatul Formula 1 a revenit din vacanţă care a durat aproape o lună de zile şi cu forţe proaspete s-a schimbat puţin şi spiritul concurențial. Acum cîteva ore, pe unul dintre cele mai complicate circuite ale lumii, tînărul pilot al Scuderiei Ferrari, Charles Leclerc, a reuşit în sfîrşit să-şi câştige primul titlu din carieră, deşi era extrem de aproape de a-l pierde.

Pilotul de la Ferrari i-a dedicat succesul prietenului său, Anthoine Hubert, decedat sîmbătă după accidentul din Formula 2.

Menţiune: Pentru că videoclipurile din articol sînt protejate de drepturi de autor, acestea pot fi vizualizate doar pe Youtube şi nu direct de pe blog. Însă un click merită pentru a vedea cele mai tari momente ale cursei!

Victoria lui Leclerc a fost totodată și prima a celor de la Ferrari din acest sezon. În plus, a trecut aproape un an de la ultimul succes al Scuderiei, care s-a întâmplat în 2018, la Austin (Texas), când la volanul „căluțului cabrat” se afla Kimi Raikkonen.

Leclerc a câștigat la Spa Francorchamps cu plecare din pole-position, însă pe final de Grand Prix a fost incomodat de Lewis Hamilton (Mercedes), care a trecut de Sebastian Vettel, de la Ferrari, în turul 32, după o depășire spectaculoasă pe exteriorul unui viraj.


În aproximativ 10 tururi, britanicul a recuperat 5 secunde, dar a ajuns tîrziu în plasa lui Leclerc. Monegascul a cîștigat cu un avans de 9 zecimi de secundă. Podiumul a fost completat de Valtteri Bottas (Mercedes).

După start, Max Verstappen (Red Bull) s-a lovit cu Kimi Raikkonen (Alfa Romeo) chiar în primul viraj, și-a oprit monopostul în virajul Eau Rouge și a cauzat singura intervenție a mașinii de siguranță. Fanii săi care au venit într-un mare număr să-l susţină şi aici nu i-au mai putut vedea performanțele.

Iar la trecerea liniei de sosire a avut loc și un moment ciudat. Lando Norris (McLaren Renault) a rămas blocat, cel mai probabil din cauza lipsei de combustibil. Tot în ultimul tur, Giovinazzi (Alfa Romeo) s-a izbit de parapet cu viteză și a abandonat.

În clasamentul general, Lewis Hamilton și-a consolidat prima poziție. Diferența dintre el și colegul său, Valtteri Bottas, este de 65 de puncte. Următoarea etapă, Marele Premiu al Italiei, se va desfășura deja în weekend-ul care vine.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?