X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Engin Firat promite o schimbare la faţă a „tricolorilor” în următorii ani

31 mai. 2020,, 15:30   Sport
2636 2

Selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova, Engin Firat, promite o schimbare la faţă a "tricolorilor" în următorii ani. Tehnicianul turc susține că va face tot ce ține de el pentru a crea o formaţie puternică, pregătită oricînd să concureze la nivel înalt cu adversari redutabili.

- Acești băieți necesită 2-3 ani pentru a juca meciuri, pentru a face greșeli și a învăța din ele. În 2-3 ani, această echipă va fi cea mai bună echipă națională a Republicii Moldova din toate timpurile. sînt sigur sută la sută de asta. Nici nu se discută. Dar băieții au nevoie de timp, - a spus Engin Firat, selecționer, R. Moldova.

Firat, care a devenit selecţionerul echipei naţionale de fotbal a Republicii Moldova în octombrie, doreşte să întinerească lotul pas cu pas, potrivit publika.md.

- În ultimii 10-15 ani, echipa națională a Republicii Moldova s-a bazat pe Epureanu, Gațcan, Golovatenco, Cebotaru. Erau jucătorii de bază, liderii, cei care au alcătuit nucleul acestei echipe. Una dintre problemele pe care le-am întîlnit cînd am devenit selecționer al echipei naționale a Republicii Moldova a constat în faptul că următoarea generație de fotbaliști nu primea șanse să acumuleze experiența necesară. Priviți acum echipa noastră: din lista de 35 de jucători, 11 au vîrsta cuprinsă între 21 și 22 de ani, - a zis Engin Firat, selecționer, R. Moldova.

"Tricolorii" se află pe locul 175 în clasamentul mondial, iar urcarea primei reprezentative în top este unul dintre obiectivele de bază ale tehnicianului de 49 de ani.


- Am discutat cu un prieten despre echipele cu care am putea juca un meci amical. Mi-a spus să jucăm cu India. I-am răspuns că nu vreau să Joc cu o formație atît de slabă. Știți cum a reacționat? Rîdea. Mi-a spus: "Voi sînteți pe locul 175 în clasamentul FIFA, iar India este pe locul 100." Asta e realitatea, dar asta nu ne face slabi. Este ceva ce trebuie să înțelegem, să începem de aici, dar să avem un scop: vrem să ajungem acolo. Avem talent, dar e nevoie de sacrificiu, motivație, studiere. Este foarte greu, dar dacă ai un vis, poți decide: să stai acasă și să continui, să visezi sau să dai totul pentru a-ți realiza visul. Viața e simplă, - a declarat Engin Firat, selecționer, R. Moldova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?