COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Dodon i-a felicitat pe șahiști cu ocazia sărbătorii lor profesionale

Dodon i-a felicitat pe șahiști cu ocazia sărbătorii lor profesionale

Astăzi, 20 iulie, este sărbătorită Ziua Mondială a Șahului. Cu această ocazie, șeful statului, președintele Federației de șah din Moldova, Igor Dodon, a adresat un de felicitare mesaj pe pagina sa de socializare cu urări de bine, sănătate și bunăstare.

”Se știe că șahul este jocul logicii și al imaginației, care implică și solicită răbdare, stăpânire de sine, calcul și risc asumat. Practicat de amatori sau profesioniști, acesta are numeroase beneficii, contribuind la dezvoltarea personalității, la sporirea performanțelor și a capacității de responsabilizare. Nu există o altă probă de sport care să solicite inteligență și capacități analitice mai mult decât șahul. Destinat oamenilor de toate vârstele, acest exercițiu educă voința, concentrarea și năzuința spre victorie. Și așa cum este o ocupație captivantă, cei care intră în Joc rămân pasionați de el pentru totdeauna”, a menționat el.

”Actualmente, Federația Mondială de Șah realizează un proiect global ce vizează introducerea șahului ca obiect de studiu în școală. Împreună cu colegii de la Federația de Șah din Republica Moldova avem certitudinea că implicarea țării noastre în această acțiune va avea repercusiuni pozitive asupra formării elevilor. Totodată, va reprezenta un salt calitativ în succesele înregistrate de șahiștii moldoveni care, trebuie să recunoaștem, și așa constituie motive de mândrie pentru întregul popor.


Se zice că lumea e o scenă, iar noi suntem actori. Putem reinterpreta și spune că lumea este o tablă de șah, iar viața – o partidă în care, indiferent de rezultatele finale, este important să urmăm regulile, să ne respectăm reciproc, să demonstrăm corectitudine și să ne bucurăm sincer de victorie.
La mulți ani, dragi șahiști!”, a scris președintele Moldovei, scrie aif.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load