COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Declarație: "Interesul pentru vizionarea meciurilor de fotbal din Moldova poate fi reînviat"

Declarație: "Interesul pentru vizionarea meciurilor de fotbal din Moldova poate fi reînviat"

Interesul pentru vizionarea meciurilor de fotbal pe stadioanele Moldovei poate fi reînviat chiar și în situația economică și demografică actuală.

Despre aceasta a declarat, într-un interviu pentru Infotag, deputatul în parlamentul Republicii Moldova, ex-secretar de stat al Ministerului Educației, Culturii și Cercetării RM, căpitanul de mai mulți ani al Selecționatei Naționale de Fotbal, Radu Rebeja, transmite Noi.md.

"Da, sînt convins de asta. Deși situația economică din țară nu este simplă, iar migrația populației este prezentă și nu toate școlile sportive funcționează eficient... Dar pentru a reînnoi interesul pentru fotbal, în primul rînd, trebuie de pus accent pe calitatea fotbalului. Deoarece suporterii doresc să urmărească un fotbal spectaculos și să vadă personalități pe teren. De exemplu, ca cei care au fost cîndva Alexandru Curtean, Serghei Cleșcenco, Iurie Miterev, Ivan Testemițanu ș.a., capabili să-i bucure prin acțiuni individuale, lovituri puternice și soluții deosebite în Joc", a menționat Radu Rebeja.

El a subliniat că, în același timp, personalitățile nu vor apărea pur și simplu. Ele pot fi atrase în echipe prin legionari, oferindu-le un salariu mare sau pot fi educate în școlile de fotbal care funcționează în cluburi. Mai mult decît atît - în centrele sportive reale și de înaltă calitate pentru copii și adolescenți, dar nu doar pe hîrtie, necesare pentru obținerea licenței.


"Cînd școlile și academiile vor începe anual să scoată doi sau trei discipoli talentați, iar cluburile își vor permite să-i "vîndă", iar pe banii cîștigați să crească noi stele, atunci vom vedea schimbări spre bine în campionatele RM. Dar pentru aceasta, FMF trebuie să-și schimbe viziunea față de dezvoltarea fotbalului pentru copii și tineret în țară", a subliniat fostul fotbalist și funcționar sportiv, iar acum deputat în Parlament.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load