COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cine au fost numițți "Sportivii anului", la Gala Laureus

Cine au fost numițți "Sportivii anului", la Gala Laureus

Fotbalistul argentinian Lionel Messi şi pilotul britanic de Formula 1 Lewis Hamilton au împărţit premiul pentru cel mai bun sportiv al anului la Gala Laureus, ce s-a desfăşurat în capitala Germaniei, la Berlin. Pentru prima dată distincţia a fost primită de doi sportivi.

"Am crescut într-un gen de sport ce îmi umple viaţa de sens. Sînt foarte recunoscător acestuia pentru tot ceea ce îmi oferă", a menţionat Hamilton, scrie noi.md cu referire la publika.md.

Messi, care a devenit primul fotbalist laureat al premiului, nu a fost prezent la gală, dar a trimis un mesaj: "Este un premiu foarte important, unul special. Sunt onorat să devin primul sportiv care obţine acest premiu, venind din sporturile de echipă".

În 2019, Hamilton a cucerit al 6-lea său titlu de campion mondial în Formula 1, iar Messi a obţinut "Balonul de Aur" tot pentru a 6-a oară.

Premiul Laureus pentru cea mai bună sportivă a anului i-a revenit gimnastei americane Simone Biles, care a cucerit 5 medalii de aur la Campionatele Mondiale.

"Contează enorm pentru mine. Este al treilea al meu premiu Laureus. Sunt foarte recunoscătoare şi vreau să-i felicit pe toţi ceilalţi nominalizaţi", a precizat Simone Biles, gimnastă.

"Naţionala" de rugby a Africii de Sud, care a cucerit Cupa Mondială în 2019, a fost desemnată drept "Cea mai bună echipă a anului.

Premiile Laureus se decernează începînd din anul 2000. Peste 1000 de jurnalişti din 70 de ţări crează o listă a sportivilor nominalizaţi, iar cîştigătorii sînt determinaţi în urma voturilor membrilor academiei Laureus, alcătuită din foşti sportivi.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load