COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Cel mai bun meci al Echipei naționale de fotbal din Moldova (FOTO, VIDEO)

Cel mai bun meci al Echipei naționale de fotbal din Moldova (FOTO, VIDEO)

Cu 25 de ani în urmă, Echipa națională a Moldovei a obținut una dintre cele mai strălucitoare victorii din istoria sa, învingînd echipa națională din Țara Galilor cu scorul de 3:2.

Despre acest lucru a amintit pe blogul său cunoscutul jurnalist sportiv Andrei Prodan, relatează Noi.md.

„Astăzi, cînd echipa noastră de fotbal pierde meciul cu Luxemburg și Andorra (!), ceea ce s-a întîmplat cu un sfert de secol în urmă pare să fie din domeniul fantasticului. Dar pe 12 octombrie 1994, echipa noastră a învins echipa națională foarte puternică din Țara Galilor, din care făceau parte atunci legendele fotbalului britanic Neville Southall și Gary Speed (ambii, după ce au încheiet cariera în fotbal, au primit titlul de Cavaler al Ordinului Imperiului Britanic), a scris el.


Andrei Prodan a povestit în detaliu despre acest meci memorabil, despre participanții săi și despre viitoarea lor soartă fotbalistică, despre atmosfera de dinaintea meciului și după, a citat declarațiile jucătorilor noștri și a antrenorului Ion Caras și a adus citate din presa internațională excelentă primite de echipa națională a Moldovei după minunatul Joc și victoria asupra Țării Galilor.

„Această victorie este într-adevăr istorică pentru noi, nu în zadar galezii consideră și în prezent înfrîngerea lor una dintre cele mai rușinoase, numind rezultatul meciului de la Chișinău „umilitor”. În opinia mea, astăzi este cel mai bun meci din istorie al echipei noastre, deși au existat și victorii asupra Austriei sau Ungariei. Totuși, acel meci rămîne deosebit, deoarece a fost primul... ”, a scris Andrei Prodan.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load