Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Campionatul de fotbal al Ucrainei va fi reluat la sfîrșitul lunii

15 mai. 2020,, 21:05   Sport
2336 0

Campionatul de fotbal al Ucrainei va fi reluat pe 30 mai, după ce guvernul a decis să înceapă luni relaxarea restricţiilor impuse în contextul pandemiei de coronavirus, a anunţat joi clubul Dinamo Kiev, citat de EFE.

Campionatul se va relua cu derby-ul fotbalului ucrainean, dintre Dinamo Kiev şi Şahtior Doneţk, transmite Agerpres.

Meciurile vor avea loc fără spectatori, deşi preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a anunţat că începînd de pe 22 mai vor fi relaxate şi mai mult restricţiile de deplasare.

Cînd au rămas nouă etape, Şahtior este aproape sigură de cîştigarea campionatului, avînd un avans de 13 puncte faţă de următoarele două clasate, Zoria Lugansk şi Dinamo Kiev.

Campionatul Ucrainei a fost printre ultimele din Europa care au fost întrerupte din cauza pandemiei, la mijlocul lui martie.


Potrivit datelor oficiale, Ucraina are 18.647 de cazuri de COVID-19 şi 456 de decese, mult mai puţine decît Rusia vecină, ce ia la rîndul său în calcul reluarea campionatului.

Belarus, cu aproximativ 27.000 de cazuri şi 151 de morţi, nu a oprit campionatul, care a fost mult timp singurul din Europa ce a continuat în ciuda pandemiei.

Campionatul Insulelor Feroe a devenit sîmbătă primul care a fost reluat în Europa după vîrful pandemiei de coronavirus.

Franţa şi Olanda au optat pentru încheierea sezonului. Campionatul Germaniei va fi reluat sîmbătă. Spania, Italia şi Anglia intenţionează să reia şi ele, mai tîrziu, competiţiile.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?