Calificare spectaculoasă pentru Roger Federer

Calificare spectaculoasă pentru Roger Federer

Roger Federer s-a calificat în optimile de finală ale turneului ATP de la Rotterdam după ce a obținut o victorie lejeră în turul preliminar.

Elvețianul l-a învins în două seturi, 6-1, 6-2, pe belgianul Rubens Bemelmans, după numai 47 minute de joc. Jucătorul din Ţara Cantoanelor a făcut astfel încă un pas către fotoliul de lider al clasamentului mondial, ocupat în prezent de spaniolul Rafael Nadal.

Federer, în vîrstă de 36 ani, care a cucerit luna trecută cel de-al 20-lea său titlu de Mare Şlem, la Openul Australiei, poate deveni cel mai vîrstnic lider din istoria ierarhiei ATP dacă va reuşi să se califice în semifinalele competiţiei de la Rotterdam, la care îndeplineşte rolul de favorit principal.

Elveţianul îl va avea ca adversar în turul următor pe germanul Philipp Kohlschreiber. Bulgarul Grigor Dimitrov, favoritul numărul 2 de la Rotterdam, pe care Federer l-ar putea avea ca adversar doar în finală, s-a calificat la rîndul său în optimi după ce a l-a învins cu 6-4, 7-6 pe japonezul Yuichi Sugita.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load