Adunarea Confederației Europene de Box face bilanţul perioadei de 4 ani

Adunarea Confederației Europene de Box face bilanţul perioadei de 4 ani

În perioada 21-23 februarie, Moscova găzduiește adunarea periodică de raportare și alegeri a Confederației Europene de Box (EUBC), care are loc o dată la patru ani.


Țara noastră la acest forum este reprezentată de președintele Federației de box din Moldova, Vasile Chirtoca, și de vice-președintele, Maxim Certîcovţev. Pe ordinea de zi a Adunării figurează raportul conducerii Confederației, operarea de modificări la Statutul său, precum și alegerea conducerii EUBC.


Ca o senzație este apreciată introducerea unor modificări revoluționare în Statutul organizației, care prevăd permisiunea pentru profesioniștii de toate tipurile de arte marțiale să participe la competiții de box olimpic pe continentul european. Pînă nu demult, orice evoluţii în competiţiile de box olimpic erau interzise chiar şi boxerilor profesionişti.


Astăzi, 23 februarie, au fost făcute totalurile alegerilor pentru organele de conducere. Vice-președintele FBM, Maxim Certîcovţev, a fost ales pentru a doua în calitate de membru al Comitetului Executiv EUBC. De asemenea, el va prelua funcția de vice-președinte al comisiei de organizare a competiţiilor – o structură esențială a EUBC.


Notă: Maxim Certîcovţev împlineste 40 de ani în martie 2019, este primvice-președinte al consiliului orăşenesc Tiraspol, deţine titlul de antrenor emerit al Republicii Moldova și supervisor al Federației Internaționale de Box (AIBA).


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load