Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

A devenit campioană la doar 13 ani

6 mar. 2018,, 15:51   Sport
2504 0

Alexandra Chiriacova și Vladislav Ursu au cucerit, în premieră, titlurile de campioni naționali la tenis de masă, ediția 2018.

Astfel, Alexandra Chiriacova (13 ani) a devenit cea mai tînără campioană în istoria turneelor desfășurate pînă în prezent. Ea a învins în toate partidele disputate. Victoria cea mai dificilă (3-1) a repurtat-o în meciul cu ocupanta locului doi la actuala ediție Ecaterina Jibric (Chișinău), campioana din anul trecut. La scorul 2-0 partenera de întrecere a modificat puțin tactica de joc și a cîștigat setul al treilea. Al patrulea set s-a derulat punct în punct de ambele părți pînă la scorul 10-10. În prelungiri a învins cu 14-12 Alexandra Chiriacova. Locul trei a revenit concitadinei Ecaterina Șmîganovscaia, scrie Moldpres.

Vladislav Ursu a jucat în finală cu Andrei Puțuntică, originar din Călărași. Ambii sînt legitimați la cluburi din Bundesliga Germaniei. Vladislav Ursu a fost mai precis în loviturile decisive, în special, cele executate cu reverul paletei și a învins cu scorul 4-2 (11-7, 11-8, 7-11, 11-8, 4-11, 12-10). Este de remarcat, însă, că Andrei Puțuntică, campion anul trecut, a fost obligat de circumstanțe să joace cu paleta sa de rezervă. Pe locul trei s-a clasat Veniamin Dubrovin din Bălți.

La proba dublu masculin campioni au devenit Vladislav Ursu și Andrei Puțuntică. La dublu mixt pe prima treaptă a podiumului de premiere a urcat duetul Andrei Puțuntică–Natalina Brînză (Bălți). La dublu feminin cea mai bună a fost perechea Alexandra Chiriacova–Olga Blizneț (Dubăsari). Ediția recentă a fost a 24-a în istoria campionatelor individuale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?