COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

A cucerit bronzul la Europenele de lupte libere

A cucerit bronzul la Europenele de lupte libere

Luptătorul moldovean de stil liber Mihail Sava (70 kg) a cucerit sîmbătă medalia de bronz la Campionatul European, care se desfășoară la Roma (Italia).

Meciul pentru distincție cu Gevorg Mkheyan (Armenia), încheiat cu scorul 9-7, a fost dramatic, tensionant, aplaudat mult de spectatori, în special de un grup de suporteri ai lui Mihail Sava, care au scandat din start ”Moldova!”, cu mici întreruperi , pînă la gongul final.

Mihail Sava a condus cu 2-0, iar la finalul primei reprize scorul a fost 2-1 în favoarea lui. O tentativă de a-l majora s-a soldat cu un contraatac al rivalului său și tabela de marcaj indica deja 5-2 pentru Gevorg Mkheyan. La scorul 4-5 arbitrul de centru nu a consemnat un procedeu al sportivului moldovean și antrenorul lotului național Roman Dermenji a protestat imediat, aruncînd buretele pe salteaua de concurs, semn că se solicită reluarea video a fazei. La reluare s-a dovedit că tehnicianul a avut dreptate și scorul a devenit 6-5. La scorul 8-7 a urmat din nou o fază controversată, cu reluarea ei video, și arbitrii au consemnat scorul final: 9-7, scrie Noi.md cu referire la moldpres.md.

Astăzi, vor lupta în recalificări pentru medaliile de bronz coechipierii Leomid Colesnic (61 kg) și Valentin Borzin (74 kg).


Maxim Saculțan (65 kg) a cedat ieri în recalificări. Gheorghe Pascalov (79 kg) a suferit eșec în primul meci disputat. Piotr Ianulov (86 kg) a învins în prima partidă și a cedat în următoarea. Același parcurs l-a avut și Gheorghii Rubaev (92 kg). Nicolae Ceban (97 kg) și Alexandru Romanov (125 kg) au părăsit campionatul în faza preliminară.

Mihail Sava este originar din Fundul Galbenei (Hîncești), nepot al campionului Spartachiadei popoarelor din Uniunea Sovietică Boris Sava. În palmaresul său figurează și medalia de bronz obținută la Mondiale.

Cel mai bun luptător moldovean de stil liber este Petru Marta, actualmente profesor la Liceul Republican cu Profil Sportiv, care-i dublu campion european, premiant la Mondiale, campion al Uniunii Sovietice și al Spartachiadei popoarelor din URSS.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load