TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zona Economică Liberă ”Bălți” va avea o subzonă

Zona Economică Liberă ”Bălți” va avea o subzonă

Deputații examinează posibilitatea creării unei subzone a Zonei Economice Libere ”Bălți”, care să fie înființată în satul Pîrîta, raionul Dubăsari. Un proiect pentru completarea Legii privind Zona Economică Liberă ”Bălți” a fost avizat pozitiv, în ședința de astăzi a Comisiei securitate națională, apărare și ordine publică.

Proiectul de lege prevede că subzona va avea o suprafață de 7,5 ha, teren oferit prin decizia Consiliului local Pîrîta, cu posibilitatea de extinderea a suprafeței. Acesta se află la o distanță de 500 de metri de localitate și se mărginește cu traseul auto R5 Chișinău-Budești-Vadul lui Vodă, transmite Noi.md.

Autorii motivează prin existența potențialului investițional și a unor capacități suficiente de brațe de muncă în această regiune. Raza de influență a zonei libere pe piața forței de muncă se va extinde la 20-25 km, fapt care va îmbunătăți situația social-economică a localităților învecinate.

Administrația Zonei Economice Libere ”Bălți” va atrage investitori în vederea modernizării infrastructurii și construcției unităților de producție pentru închirierea de către rezidenții subzonei.

În Moldova funcționează 7 Zone Economice Libere, ZEL ”Bălți” avînd o dinamică sporită de dezvoltare care este asigurată de cei 66 de rezidenți ai zonei.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load