COVID-19 în MOLDOVA

Ziua Internațională a Tinerilor, sărbătorită în Moldova

Ziua Internațională a Tinerilor, sărbătorită în Moldova

Astăzi este Ziua Internațională a Tinerilor, cu acest prilej premierul Ion Chicu a venit cu un mesaj de felicitare.

„Dragi tineri,

Astăzi sărbătorim ziua voastră - Ziua Internațională a Tineretului. Este un bun prilej să marcăm importanța tinerilor ca cea mai însemnată forță motrice a societății și să analizăm mai profund necesitățile și așteptările tinerilor ca să trasăm noi perspective și acțiuni pentru dezvoltarea societății.

În Republica Moldova tinerii reprezintă peste un sfert din populația țării, adică 27% din populație au vîrsta cuprinsă între 14 și 34 de ani. Sunteți o forță capabilă să construiască viitorul fiecăruia în parte, și a întregii țări, așa cum îl visați. Pentru aceasta trebuie acțiune și implicare activă în viața socială, politică și economică – lucru esențial pentru dezvoltarea durabilă a societății noastre.


Voi sînteți cei care generați soluții, recomandări eficiente și aduceți viziunea nouă - numai așa putem construi o țară prosperă și modernă. Urmărind acest obiectiv, Guvernul întreprinde toate măsurile pentru a crește calitatea și oportunitățile disponibile tinerilor pentru a oferi cît mai multe perspective de dezvoltare, acasă, în Moldova.

În acest scop, Guvernul are ca prioritate asigurarea condițiilor necesare pentru o educație de calitate. Criza pandemică ne-a expus clar vulnerabilitățile în sistemul educațional. Spre soluționarea acestor probleme ne vom orienta atenția și resursele. Era digitalizării ne obligă să modernizăm învățămîntul ca să pregătim specialiști calificați pentru noile cerințe de pe piața muncii. Pentru aceasta, ne propunem crearea unei Agenții Naționale pentru Dezvoltarea Programelor și Activităților de Tineret, care va fi direct responsabilă de implementarea politicilor de tineret.

Vom continua să investim în crearea condițiilor mai bune de trai pentru tineri: infrastructură modernă, posibilități de dezvoltare a afacerilor, educație de calitate și locuri de muncă bine plătite. În acest fel, vom contribui la formarea noilor lideri în diferite domenii și la prosperarea țării noastre”, a scris premierul în mesajul său.

Totodată, potrivit lui Chicu Republica Moldova are nevoie de energia, entuziasmul și încrederea voastră, dar cel mai important, de implicare prin acțiuni concrete.

”Vă doresc să dați dovadă mereu de curaj, perseverență, tenacitate pentru a obține noi experiențe și a cuceri noi orizonturi. Urmărind scopul de dezvoltare personală – nu uitați și de importanța dezvoltării comunității, în general. Țintiți mereu spre scopuri mărețe, nu fiți modești. Și încercați, nu cedați, încercați din nou – pînă veți reuși!

Vă urez mult succes în tot ce v-ați propus!”

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
Mai multe

Sondaj Toate

load