COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Ziua automobilistului și drumarului: Ce mesaje au transmis autoritățile

Ziua automobilistului și drumarului: Ce mesaje au transmis autoritățile

Astăzi în Republica Moldova este marcată „Ziua automobilistului și drumarului”. Cu această ocazie, are loc cea de-a IV-a etapă a Campionatului Republicii Moldova la autocros.

Iubitorii de motoare își demonstrează abilitățile pe un traseu de doi kilometri lungime, cu o suprafață gruntoasă și cu multe cotituri.

De ziua profesională a lucrătorilor din ramurile transportului auto şi gospodăriei drumurilor, secretarii de Stat ai Ministerului Economiei și Infrastructurii, Svetlana Dogotaru și Andrei Ciornîi, au transmis mesaje de felicitare.

„Depunem toate eforturile pentru a face regulă în infrastructură, pentru a oferi cetățenilor noștri servicii de calitate și siguranță. Totodată, încercăm să ne asigurăm cu finanțări și expertiză din exterior, pentru a putea aplica toate măsurile prevăzute în strategiile și planurile de dezvoltare”, i-a asigurat Dogotaru pe drumari și automobiliști.


La rîndul său, Andrei Ciornîi s-a arătat convins „că numai prin consolidarea capacităților și prin cooperarea la toate nivelurile vom atinge obiectivele comune în dezvoltarea acestei ramuri, oferind o mobilitate mai bună cetățenilor”.

Și administratorul SA „Gările Auto Moderne”, Iurie Moroz, a adresat astăzi, un mesaj cu ocazia Zilei profesionale a automobilistului și drumarului.

„Astăzi, infrastructura rutieră din Republica Moldova cunoaște un amplu proces de transformare. Încetul cu încetul se implementează standarde noi, moderne, iar Moldova se aliniază țărilor care au infrastructuri rutiere moderne. Și în domeniile conexe ,la fel au loc schimbări în bine. Moldova, cetățenii noștri merită nu doar drumuri bune, ci și gări auto cu infrastructuri moderne și le va avea”, se spune în mesajul lui Iurie Moroz.

În mesajul Agenție Naționale Transport Auto este precizat că „dezvoltarea ramurii de transport reprezintă unul din aspectele cheie ale economiei naționale, care în mod incontestabil contribuie la creșterea competitivității, facilitarea integrării economice în Uniunea Europeană, ce permite intensificarea schimburilor comerciale”.

În acest sens a fost elaborat Conceptul tehnic al Sistemului de Management Integrat al Agenției.

Ziua profesională a drumarilor și automobiliștilor a fost instituită în 1995, iar în 2000 a fost redenumită de Guvernul Braghiș în „Ziua automobilistului şi drumarului”, care se organizează în ultima duminică a lunii octombrie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load