Zilele Scrisului și Culturii Slavone sărbătorite în Moldova

Zilele Scrisului și Culturii Slavone sărbătorite în Moldova

La 26 mai, în Zilele Scrisului și Culturii Slavone la Chișinău, a avut loc ceremonia tradițională de depunere de flori la monumentul domnitorului moldovean Ștefan cel Mare, A. S. Pușkin și la busturile unor personalități celebre ale culturii slavone.

Ceremonia a început cu depunerea de flori la monumentul domnitorului Moldovei Ștefan cel Mare și al marelui poet rus A.S. Pușkin în parcul central al capitalei și a continuat în diferite regiuni ale orașului, unde se află busturile unor personalități celebre ale culturii slavone.

Reprezentanții ambasadelor și organizațiilor publice au depus flori și au ținut discursuri scurte la monumentele lui Petru Movilă, Taras Șevcenco, Francis Skorina și Hristo Botev. La sărbătoare au participat Natalia Sapojnicova, specialist principal al reprezentanței Rossotrudnichestvo în Moldova, Liudmila Lașcenova, șeful Comunității ruse, Anna Babina, conducătorul Centrului Cultural din Belarus, precum și șefi și activiști ai comunităților ruse, belaruse, bulgare și ucrainene.

În limbi slavone vorbesc peste 400 de milioane de oameni din lume. Programul sărbătorii include întîlniri, concerte, expoziții și prezentări care vor avea loc în orașele și satele din Republica Moldova.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load