Zilele Moldovei se vor desfășura pentru prima dată în cadrul expoziției "Primăvara în Gomel"

Zilele Moldovei se vor desfășura pentru prima dată în cadrul expoziției "Primăvara în Gomel"

Pentru prima dată în cadrul Expoziției Internaționale "Primăvara în Gomel" vor fi organizate Zilele Moldovei. 


Despre acest lucru a anunțat, în cadrul unui briefing de presă, directorului general al Filialei Gomel a Camerei de Comerț și Industrie din Belarus, Marina Filonova.


Ea a menționat că festivalul culturii și al gastronomiei moldovenești va fi inclus în programul expoziției internaționale de primăvară din Gomel, care va avea loc în centrul regional în perioada 23-26 mai, a transmis un corespondent BelTA 
În general, expoziția pe scară largă va fi subordonată conceptului general "regiunea Gomel - partenerul dvs." și este orientate spre prezentarea potențialului economic și investițional al regiunii, precum și demonstrarea caracteristicilor și tradițiilor sale.


În acest an, la expoziție își vor demonstra produsele aproximativ 300 de întreprinderi și organizații din regiune. În plus, și companiile străine își vor prezenta potențialul pe standurile colective, inclusiv întreprinderile din Moldova, Rusia și alte țări.


"Primăvara în Gomel" demult nu mai este pur și simplu o expoziție, este unul dintre principalele evenimente economice din regiunea Gomel, care oferă expozanților oportunitatea de a-și consolida pozițiile pe piață, de a stabili noi contacte de afaceri și de a încheia contracte. 19 delegații din 12 țări și-au confirmat deja participarea la expoziție. În cadrul acesteia, vor avea loc, de asemenea: o sărbătoare republicană a meșteșugarilor și artizanilor „Primăvara în Gomel“, sărbătoarea gastronomică „Primăvara Delicioasă“, concerte gratuite sub cerul liber cu participarea trupelor din Gomel. Vor fi organizate prezentări, negocieri, seminarii: în cadrul programului de afaceri al forumului - peste 50 de evenimente. 


Dar momentul deosebit al expoziției aniversare îl reprezintă "Zilele Moldovei în regiunea Gomel". "Pregătim acest eveniment împreună cu Ambasada Moldovei în Belarus", a declarat directorul general al filialei Gomel din Camera de Comerț și Industrie din Belarus. Potrivit ei, festivalul culturii moldovenești va fi reprezentat de companii de turism și întreprinderi, vor evolua coelctive creative, vor avea loc negocieri și degustări. "Zilele Moldovei" se vor desfășura într-o zonă deschisă lîngă intrarea principală a expoziției internaționale.


Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load