TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

„Zilele Moldovei” au trecut cu succes în regiunea Voronej ca parte a Anului Moldovei în Rusia

„Zilele Moldovei” au trecut cu succes în regiunea Voronej ca parte a Anului Moldovei în Rusia

„Zilele Moldovei” au trecut cu succes în regiunea Voronej ca parte a Anului Moldovei în Rusia, trezind un mare interes în rîndul localnicilor, care au fost încîntați de cultura moldovenească și de produsele de înaltă calitate prezentate, transmite Noi.md.

Gala de deschidere a „Zilelor Moldovei” în regiunea Voronej a avut loc în Ziua orașului Voronej. Platforma Moldovei a fost reprezentată de un program de concert cu un repertoriu moldovenesc, o expoziție de produse de la producătorii moldoveni, un meșter popular și un operator de turism din Moldova.


La deschiderea festivă a scenei de concert al Zilelor Moldovei în Regiunea Voronej, precum și expoziția producătorilor moldoveni, au participat șeful Direcției de Cultură a orașului Voronej Andrei Haritonov, consilierul Ambasadei Moldovei în Federația Rusă Evgheni Chistol și președintele comunității moldovenești din Regiunea Voronej, Carolina Vetrova, care au menţionat importanța evenimentelor programate pentru consolidarea relaţiilor moldo-ruseşti.

A fost dat citirii mesajul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon către organizatorii, participanții și vizitatorii evenimentului. La programul de concert a participat Orchestra guvernamentală de estradă şi fanfară, care a interpretat cu măiestrie melodii moldovenești, reuşind să transmită toată căldura şi frumuseţea muzicii naționale, stîrnind aplauzele publicului.

Evoluţia la instrumentul naţional moldovenesc nai a muzicianului Andrei Kolţov a provocat un interes viu al publicului pentru potpuriul muzical prezentat. Iar performanţa grupurilor de dans „Tsveten” și „Confetti” a fost admirată nu numai de orășeni, ci și de edilul orașului Voronej, Vadim Kstenin, care, la rîndul său, a sugerat ca pentru evenimentele viitoare să fie invitat un colectiv de dans popular din Moldova. Nu i-a lăsat indiferenţi pe spectatori nici un recital de piese moldovenești în interpretarea lui Oleg Vetrov.

„Curtea Moldovei”, anume aşa denumirea duioasă au găsit organizatorii evenimentului pentru platforma de prezentare a produselor, a măiestriei populare și a serviciilor turistice, care a fost vizitată de edilul orașului Voronej, Vadim Kstenin. Acesta a fost primit ospitalier de către moldovenii din Voronej după obiceiului național.

Pe platforma „Curţii Moldoveneşti” au fost prezentate bomboane naturale, conserve, fructe proaspete, produse vinicole, un brand de vestimentaţie din mătase naturală, icoane ale meșterului din Moldova, Valeria Drăgan, dar şi unul dintre operatorii de turism din Moldova.

Toate produsele au stîrnit interesul locuitorilor din Voronej, iar cozile de cumpărători nu se răsfirau nici chiar cu venirea serii. Oamenii erau bucuroşi şi spuneau cu entuziasm: „Moldova s-a întors la noi!”, menţionînd necesitatea continuării active a unor astfel de evenimente.

Toate evenimentele au fost organizate de comunitatea moldovenească din regiunea Voronej cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova în Federația Rusă, Administrația orașului Voronej și Guvernul regiunii Voronej.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load