COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Zeci de oameni și-au dat întîlnire în fața Circului din Chișinău. Ce au făcut (VIDEO)

Zeci de oameni și-au dat întîlnire în fața Circului din Chișinău. Ce au făcut (VIDEO)

Zeci de voluntari s-au adunat sîmbătă în zona Circului din Capitală pentru a face ordine.

Echipați cu măști, mănuși și instumente, în doar cîteva ore, aceștia au curățat cele trei hectare adiacente, de unde au adunat zeci de saci plini cu gunoaie, transmite publika.md.

La acțiunea de salubrizare au participat aproximativ 50 de voluntari. Aceștia spun că singurii vinovaţi de mediul în care trăim sînt oamenii care aruncă gunoiul la întîmplare.


„Doar eu am strîns vreo opt saci. În partea cealaltă am încărcat jumătate de remorcă cu gunoi. Noi distrugem ecologia, din acest motiv, probabil, nu avem ploi și e secetă.”

„Acum acest loc este mult mai curat. Uitaţi-vă în tractor cît gunoi s-a adunat. Oamenii au admis ca orașul să arate astfel. Aşa nu se poate... Nu cred că îi place cuiva să vadă aceste mormane de gunoi.”

Pretorul sectorului Rîșcani susține că starea deplorabilă a terenului adiacent Circului este o problemă mai veche.

Vlad Melnic, pretorul sectorului Rîșcani: „Acest pămînt este în gestiunea circului și bineînțeles că Întreprinderele Municipale nu pot să intervină în fiecare zi. Am vorbit cu domnul director și dumnealui solicită ajutor ca să scoatem acel masiv de gunoi, ca pe viitor dumnealui să aibă pur și simplu grijă."

Directorul Circului spune că zona este poluată deoarece gunoiul se adună rapid, aşa că a fost nevoit să apeleze la ajutorul voluntarilor și a preturii.

Andrei Locoman, director general Moldova Concert: „O zonă foarte aglomerată și risca să devină și una insalubră. Aaici staționează foarte multe microbuze care transportă colete. De făcut curățenie, putem face în toată sîmbăta, dar dacă nu o să o menținem atunci în zadar au fost toate aceste eforturi.”

Activiştii spun că, în Capitală, mai sînt încă multe terenuri pe care se adună deşeuri.

Mihail Bagas, organizator: „ Avem fîșii forestiere şi lacuri, în jurul Chișinăului, pe care nimeni nu le curăță. Acolo, cu părere de rău, sîntem nevoiți să salubrizăm noi. Anul trecut, doar într-un parc, am salubrizat de opt ori.”

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load