TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Zece taximetriști au primit scaune auto gratuite pentru copii

Zece taximetriști au primit scaune auto gratuite pentru copii

În timp ce legea obligă șoferii să transporte copiii doar în scaune speciale, nu toți se conformează, riscînd cu viața celor mici. Și mai periculoasă este deplasarea în taxiuri, care, la fel, trebuie să fie echipate corespunzător.

Doar o singură companie de taxi deține cîteva scaune auto, ce revin pentru toate mașinile firmei. Ca să le reamintească despre importanța lor, un grup de inspectori de patrulare au oferit, gratuit, pentru zece șoferi de taxi scoici și scaune și i-au învățat cum se le folosească.


Specialiștii spun că statisticile din capitală sînt alarmante. De aceea, părinții care nu mai au nevoie de scaune pentru copii sînt îndemnați să le doneze Asociației Obștești Automobil Club, care ulterior, le distribuie firmelor de taxi.

De exemplu, o companie de taxi din Chișinău a deținut pînă acum doar cinci scaune pentru copii și asta pentru că părinții nu obișnuiesc să ceară o mașină echipată corespunzător, ci preferă să-și țină în mîini copilul.

Amenda pentru lipsa scaunului pentru copii ajunge pînă la 600 de lei. Ca să scape de aceasta, șoferii de taxi găseau diferite metode de a face rost de scaune.

În total, zece șoferi de taxi au primit astăzi scaune gratuite pentru copii. Acțiunea face parte din campania „Cuplat, deci salvat”, inițiată de Inspectoratul Național de Patrulare, în parteneriat cu mai multe ONG-uri.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load