COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Votat! Cînd vor intra în vigoare noile reglementări în cazul produselor din tutun care nu ard

Votat! Cînd vor intra în vigoare noile reglementări în cazul produselor din tutun care nu ard

Produsele din tutun care nu ard vor fi supuse acelorași reglementări ca și țigările. Parlamentul a aprobat în lectura a doua, în ședința plenară de astăzi, modificări la Legea privind controlul tutunului, Codul contravențional și Codul fiscal.

În legislație vor fi incluse noțiunile de ”aerosol de produs din tutun sau de produs conex”, ”rezervă din tutun” și modificări la noțiunea ”fumat”. Totodată, pe fiecare ambalaj al produselor din tutun care nu arde va fi plasat avertismentul de sănătate „Acest produs din tutun dăunează sănătății și creează dependență”.

Acesta va fi imprimat pe cele mai mari două suprafețe ale pachetului sau ambalajului și trebuie să acopere cel puțin 30% din suprafețele relevante.


Parlamentul a mai aprobat modificări și completări care să asigure norme echitabile pentru produsele din tutun și produsele din tutun care nu arde cu referire la retragerea licenței.

De asemenea, deputații au votat o serie de modificări la Codul fiscal, prin care se aplică același mod de calculare a accizelor și cotă a accizelor pentru țigaretele pentru dispozitive de încălzire a tutunului ca și la țigaretele cu filtru.

Proiectul de lege va intra în vigoare la 1 ianuarie 2020, oferind timp industriei de produse de tutun care nu arde să se conformeze reglementărilor. Produsele din tutun care nu arde plasate pe piață pînă la intrarea în vigoare a legii vor fi comercializate pînă la epuizarea stocului.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load