COVID-19 în MOLDOVA

Voronin, despre candidatura la funcția de procuror general: Se acordă o atenție prea mare acestei funcții

Voronin, despre candidatura la funcția de procuror general: Se acordă o atenție prea mare acestei funcții

Fostul președinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, a declarat în cadrul emisiunii Puterea a Patra, difuzată la N4 că funcției de procuror general i se acordă prea mare atenție, încît din această cauză a fost demis Guvernul Sandu.

De asemenea, ex-președintele Republicii Moldova a precizat că este foarte important felul în care s-a desfășurat în general acest concurs, și dacă acesta este corect din punct de vedere juridic.

Fostul șef de stat, Vladimir Voronin s-a arătat surprins nu neapărat de decizia finală a CSP-ului, ci totalmente de modul de desfășurare și consecințele acestui concurs de desemnare a unui procuror general.


„Nu m-a mirat ce decizie a luat astăzi această instituție de selectare a procurorului general. M-a mirat însăși faptul că se personifică prea mult și se oferă atenție prea mare acestei funcții de procuror general, și așa bătălii în jurul acesteia”, a declarat Vladimir Voronin.

„Din care considerente s-a destrămat ACUM cu Socialiștii? Cum Maia Sandu a luat hotărârea în Guvern de a fi o altă modalitate de selectare a procurorului general, cum lui Dodon i s-au aprins paiele într-un loc. Peste noapte s-a înțeles cu democrații, încă nu se știe ce s-a înțeles acolo. Imediat s-a dizolvat Guvernul și în aceiași noapte s-a format alt Guvern”, a adăugat Voronin.

Totodată, Voronin a precizat atitudinea sa în calitate de președinte față de instituțiile care trebuie să facă regulă în stat și care era comportamentul acestuia față de procurorul general.

„Când eramn la Președinție nu s-a acordat așa mare importanță acestei instituții. Fiecare instituție trebuie să-și facă treaba lor conform legii, conform Constituției. Ce așa mare importanță acestei instituții, și nu doar Procuraturii, dar în general procurorilor, că ei îs o sumendenie, cu pensii de 20 de mii de lei, parcă-s „șahtiori” toți”, a precizat Voronin.

„Stoianoglo a fost din 2002 până în 2007, când eram noi la guvernare, a fost înlocțiitorul procurorului general. Sincer, eu nu țin minte detalii, pentru că pe mine nu mă interesa ce face unul, pemine mă interesa ce fac toți împreună, și CNA, MAI, toată echipa care trebuie să lupte cu tot ceea ce-i rău în țară”, a spus Vladimir voronin despre candidatul desemnat de CSP la funcția de procuror general.

În același timp, Voronin a specificat că „e important însuși procesul de selecție a candidaturii și cât este de coractă din punct de vedere juridic.”

„Eu nu cunosc condițiile de selectare a procurorului general. Dacă condițiile îs „uceniceskie”, ca la facultatea de juridică, și dacă-i pun astfel de întrebări e una, dacă selectarea ține de calitățile moral- psihologice, de onoare, de cinste, păi asta vrea toată lumea, să fie dreptate”, a conchis ex-președintele Republicii Moldova.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri

Sondaj Toate

load