COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vor mai fi nevoiți moldovenii să stea în autoizolare la revenirea în țară?

Vor mai fi nevoiți moldovenii să stea în autoizolare la revenirea în țară?

Reprezentanții Ministerului Sănătății au fost întrebați de jurnaliști cît vor mai trebui să respecte moldovenii care se întorc din străinătate regimul obligatoriu de autoizolare de și de ce nu este posibil ca oamenii să facă un test la COVI-19 cînd intră în țară, iar dacă este negativ - să nu stea 14 zile închiși în case.

”Regimul de autoizolare de 14 zile va fi respectat în continuare deoarece este o măsură de sănătate publică ce contribuie la prevenirea răspîndirii infecției de COVID-19. Ce ține de testare, am zis că perioada de incubație durează 14 zile. Dacă se testează în prima zi de contact, rezultatul nu va fi clar. De asta nu se testează, ci se plasează în regim de autoizolare și se monitorizează. După completarea fișei, se conectează toate serviciile care verifică persoanele. Chiar și în Romînia se respecte autoizolare” a declarat secretarul de stat la Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, Constantin Rîmiș.

”În ultimele săptămîni, noi vedem și un flux foarte mare de persoane care vin pe teritoriul Republicii Moldova și numărul cazurilor de import care ne determină să impunem în continuare regimul de autoizolare de 14 zile”, a declarat ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu.


În Moldova s-au confirmat pînă în prezent 20 264 de cazuri de coronavirus. Pînă acum, 13 913 persoane s-au vindecat, iar 666 au decedat. În prezent, aproape 30 de mii de oameni se află sub supravegherea medicilor de familie, scrie sputnik.md.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load