COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Voicu spune în cîți ani ar putea fi reînnoită infrastructura militară

Voicu spune în cîți ani ar putea fi reînnoită infrastructura militară

Ministrul apărării, Pavel Voicu, spune că instituția are elaborat un plan de dezvoltare și dacă acesta va fi susținut de Guvern, există șanse ca în 3-4 ani să fie îmbunătățită sau chiar și să fie înnoită infrastructura militară.

Potrivit lui, situația în care a găsit domeniul apărării a fost una deplorabilă. Declarațiile au fost făcute în platoul emisiunii „Acces direct” de la postul NTV Moldova, transmite IPN.

„Avem un plan de dezvoltare începînd de la infrastructură. În cazul în care Guvernul o să susțină propunerile Ministerului Apărării, există șanse ca în 3-4 ani să fie îmbunătățită sau chiar și să fie înnoită infrastructura militară. Pentru modernizare și dezvoltare este nevoie de un termen mai lung”, a afirmat ministrul.

Pavel Voicu spune că atunci cînd a venit în funcție a găsit Ministerul Apărării într-o stare pe care nu și-ar fi dorit-o. „Aici mă refer la infrastructura militară învechită și delăsată, starea tehnicii militare, de luptă, a echipamentului învechit și suspus coroziunii. Cazărmile deteriorate, murdărie”, a adăugat ministrul.

Ministrul spune că a moștenit această situație nu numai de la precedenta guvernare. Această situație deplorabilă a fost moștenită din guvernare în guvernare. „S-a acordat o atenție foarte mică Armatei. Mulți politicieni au spus că nu este nevoie de Armată, alții nu au luat în vedere importanța Armatei și avem ceea ce avem”, a notat Pavel Voicu.

Totodată, în opinia lui, de-a lungul anilor, nu s-a mers pe modernizarea și dezvoltarea sectorului, iar bugetul este doar pentru a-l întreține.

Pavel Voicu spune că, atunci cînd noul Guvern a fost învestit, nu am avut acces la instrumentele funcției timp de aproape o săptămînă, din motiv că s-a opus rezistență. „Șeful Marelui Stat Major a emis un ordin secret prin care a fortificat toată paza cu indicația de a nu permite să intre pe teritoriu atît președintelui țării, cît și mie ca ministru numit. Batalionul cu destinație specială a fost ridicat pe alertă timp de 24 de ore și i s-a cerut să intervină atunci cînd o să i se solicite”, a menționat Voicu.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load