COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Voicu: Circulația pe timp de noapte ar putea fi interzisă

Voicu: Circulația pe timp de noapte ar putea fi interzisă

Autoritățile Republicii Moldova ar putea apela la măsuri mult mai drastice pentru a opri răspîndirea virusului COVID-19. Ministrul Afacerilor Interne Pavel Voicu anunță că în următoarele zile se va interzice orice ieșire în stradă, decît în cazuri strict necesare, iar circulația pe timp noapte începînd cu ora 23 și pînă la 5 dimineața va fi interzisă, notează IPN.

„Începînd cu ziua de astăzi trebuie să avem un act de identitate pentru a ne identifica cine sîntem. Trebuie să știm corect unde mergem și atunci cînd mergem la serviciu, explicăm autorităților că mergem la serviciu, la medic, la farmacie, la magazin după necesitate, în alte cazuri se interzice de a ne afla în spațiul public”, a declarat Pavel Voicu în cadrul emisiuni „Moldova în Direct” de la postul public de televiziune Moldova 1.

Oficialul anunță că începînd cu ziua de azi, dar și pe parcursul zilelor ce urmează, la necesitate, poliția va forța populația să stea în casă.

„Este primul exercițiu. Pe timp de noapte vom veni cu niște restricții de a ne deplasa. Da, este dificil, este foarte mult transport, sînt mulți cetățeni, mai ales municipiul Chișinău este activ și pe timp de noapte. Vom încerca acest exercițiu să-l desfășurăm și azi, și mîine pentru a le explica, chiar pentru ai forța să meargă acasă și să nu să se afle în stradă nemotivat”, a adăugat ministrul de interne.

Ministrul afacerilor interne nu exclude faptul că se vor interzise și deplasările dintr-o localitate în alta.

„Vor fi interzise și deplasările. Îndemn cetățenii noștri să stea acasă izolați și să nu înceapă plimbările dintr-o localitate în alta. Trebuie să ne străduim să avem mai puțin contact ori, dacă mergem la cei dragi, să respectăm acea distanță socială, acea dezinfectare a locului unde ne aflăm”.

Pavel Voicu avertizează că în zilele care urmează forțele de ordine vor aplica amenzi fără a oferi foarte multe explicații.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load