COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vocea Poporului: Reluarea procesului de studii în școli - da sau ba? (VIDEO)

Vocea Poporului: Reluarea procesului de studii în școli - da sau ba? (VIDEO)

Elevii din țară trebuie să se întoarcă în școli la toamnă, iar procesul de studii să revină la normalitate. Aceasta este convingerea oamenilor în ceea ce privește modul în care ar trebui să se desfășoare lecțiile în anul de studii 2020-2021.

Oamenii și-au exprimat speranța că pînă la toamnă, situația epidemiologică în țară se va aplana și lucrurile vor reveni pe făgașul normalității.

În viziunea majorității intervievaților, formatul de studii online, fie el și parțial, în proporție de 50 la 50, nu este cea mai bună soluție, în condițiile în care puțini elevi au acces la internet, iar activitățile online nu au intrat încă în obișnuința multora.


Iată ce opinii au exprimat trecătorii:

"Este cea mai mare durere, lucrez în acest domeniu. Ce se face tradițional, nu poate fi înlocuit prin lecțiile online. Pînă în toamnă mai este timp, poate se schimbă situația. La sate nu au condițiile pe care le au cei de la oraș, dar chiar și mulți de la oraș nu au acces".

"Nepoțeii mei pleacă la școală în clasa întîi, ei merită să înceapă procesul de studii în condiții normale, așa cum am învațat noi, generațiile de după noi".

"Ar fi bine să se întoarcă în școli, ce spune profesorul în sala de studii se aude mai bine, se asimilează mai bine decît pe net".

"Experiența din Germania, cu învățămîntul pe schimburi, arată că productiviatea la ei a crescut, nu știu dacă la noi ar fi un efect puternic, la noi mentalitatea e alta, cred că prezența fizică e necesară totuși".

"Sînt pentru să revină elevii în școli, dar dacă se cere cu măști și mănuși, iarăși e o problemă foarte delicată. Situația e dramatică".

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load