COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vocea poporului: Ce partide ar putea forma o eventuală coaliţie în noul Parlament (VIDEO)

Vocea poporului: Ce partide ar putea forma o eventuală coaliţie în noul Parlament (VIDEO)

Pe 24 februarie, moldovenii au mers la vot pentru a alege deputaţii şi partidele care vor forma noul Legislativ.

Astfel, în urma elegerii făcute, patru formaţiuni politice ajung în noul Parlament. Este vorba despre Partidul Socialiştilor din Republica Moldova cu 35 de mandate, Partidul Democrat cu 30 de mandate, blocul ACUM cu 26 de mandate, Partidul Politic Şor cu 6 mandate, dar şi trei independeţi.

Unii politicieni mizează pe alegeri anticipate, alţii spun că sînt deschişi pentru discuţii pentru a forma o coaliţie. Însă, ce cred moldovenii care au mers la vot despre o eventuală coaliţie?

Echipa portalului de ştiri Noi.md a ieşit în stradă pentru a afla părerea moldovenilor care au mers la vot, referitor la acest subiect.


„Mi-e foarte greu să răspund. Am impresia că ei nu vor ajunge la un numitor comun în niciun caz și vom avea alegeri anticipate”, a spus o femeie.

„Să decidă singuri, eu sper că ei vor putea să se înțeleagă între ei. Eu îmi doresc ca copiii mei să aibă posibilitatea să învețe la școală și la universitate în limba lor maternă, adică în limba rusă”, a declarat o altă intervievată.

Alţii spun, însă, că ar exista şanse ca o coaliţie să fie formată în viitorul apropiat.

„Eu cred că o coaliție ar putea fi formată din partidul Socialiștilor și PDM, pentru că ei au acumulat cele mai multe mandate în parlament”, a opinat o locuitoare a capitalei.

Amintim că, potrivit legislaţiei, preşedintele ţării este în drept să convoace prima şedinţă a Parlamentului de constituire în termen de cel mult 30 de zile de la data alegerilor. Aceste 30 de zile expiră pe 26 - 27 martie. Preşedintele Republicii Moldova este disponibil să invite toţi liderii de partide.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load