COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vitalie Dragancea: Coronavirusul nu este o farsă

Vitalie Dragancea: Coronavirusul nu este o farsă

Consilierul guvernamental Vitalie Dragancea îndeamnă cetățenii să respecte regulile impuse ca măsuri de combatere a pendemiei de Covid-19.

Este necesar să „respectăm distanța socială, igiena personală și să purtăm măști. Acum asta contează. Celelalte pot aștepta”, a scris Dragancea pe pagina sa de Facebook, transmite unimedia.info.

„Coronavirusul nu e o farsă – e o epidemie care a infectat peste 7,7 milioane oameni, dintre care peste 430 mii au murit.


Știm că avem un sistem de sănătate cu multe deficituri. Avem deficit de echipamente și instituții medicale învechite. În epidemie avem și deficit de medici. În condițiile astea s-a dezlanțuit o întrecere cine mai mult critică sistemul medical și mai fierbinte anunță că iubește medicii. Păreri și anchete care mai de care. Toți revoltați de cum s-a ajuns în așa situație gravă. (Abia azi au aflat că medicina a fost subfinanțată ani de zile.)

Consumă munți de energie pe live-uri și briefinguri, anunță anchete și invetsigații. Stimați Eroi – mergeți și ajutați medicii. Asistați-i cîte o zi pe săptămînă în spital. Îngrijiți bolnavii. Duceți-le mîncare. Încurajați-i. Dacă e puțin – faceți ordine în camerele de baie. Dați jos teracota și puneți alta-n loc. Este loc pentru fapte bune reale. ----------------------------------------------- Medicii mai bine cunosc problemele sistemului medical.

Cu toate problemele ei își fac zilnic munca.

Lăsați-i să-și facă treaba, nu-i încurcați cu zgomot inutil.

Nu-i împiedicați să ajungă la urechile oamenilor cu chemările lor despre necesitatea respectării distanțării sociale, igienei personale și purtatul măștilor. Acum asta contează. Celelalte pot aștepta”, a scris Dragancea pe pagina sa de Facebook.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load