COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vîrsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract va fi majorată

Vîrsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract va fi majorată

Vîrsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract va fi majorată. Parlamentul a aprobat, în lectura finală, în ședința plenară de astăzi, un proiect de modificare a legislației în domeniu.

Astfel, în scopul completării Forțelor Armate cu cetățeni cu specialități deficitare, la decizia conducătorului structurii militare, vîrsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract poate fi majorată, dar nu mai mult de vîrsta-limită de aflare în serviciul militar prin contract. Această prevedere va putea fi aplicată o singură dată pe timpul îndeplinirii serviciului militar, transmite NOI.md cu referire la oficial.md.

Totodată, urmează a fi abrogat articolul din Legea cu privire la statutul militarilor care prevede că vîrsta-limită de încadrare în serviciul militar prin contract poate fi prelungită pînă la 5 ani, la decizia conducătorului structurii militare.


„Limitarea respectivă defavorizează structurile militare în raport cu alte structuri, precum și ridică semn de întrebare referitor la accesul echitabil al cetățenilor la angajare. Din informațiile existente constatăm că nivelul de completare a structurilor militare este scăzut comparativ cu cel al altor instituții de stat din domeniile securității naționale, ordinii publice și a justiției. Una din cauze este că cetățenii care au îndeplinit serviciul militar prin contract și care au plecat din structurile militare în perioadele anterioare nu pot fi încadrați deoarece au atins vîrsta-limită de 45 de ani”, se menționează în nota informativă a proiectului de lege.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load