TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Viorica Dumbrăveanu, despre pericolul îmbolnăvirii cu coronavirus în R. Moldovaea

Viorica Dumbrăveanu, despre pericolul îmbolnăvirii cu coronavirus în R. Moldovaea

La situația din două februarie curent, Viorica Dumbrăveanu, ministra sănătății, muncii și protecției sociale (MSMPS) a menționat, în cadrul ședinței Comisiei Naționale extraordinare de sănătate publică convocată la Guvern, că probabilitatea ca R. Moldova să fie afectată de coronavirus este joasă.

Aceasta a vorbit și despre pregătirea stocurilor de medicamente, necesitatea sporirii vigilenței la frontieră și pregătirea spitalului de boli infecțioase „Toma Ciorbă” pentru tratarea eventualilor pacienți, transmite NOI.md cu referire la zdg.md.


„Situația actuală în R. Moldova include probabilitate joasă, în contextul lipsei cazurilor confirmate în țările limitrofe, consecințe minore, în contextul lipsei la moment a cazurilor suspecte sau confirmate în Moldova de coronavirus și nu există risc iminent pentru grupurile cu expunere majoră la risc”, a precizat ministra în cadrul ședinței.

Din spusele ei, Agenția Națională pentru Sănătate Publică (ANSP) conlucrează cu laboratoarele de referință a Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) din regiune pentru a asigura examinarea probelor biologie în caz de necesitate. De asemenea, în cadrul acesteia activează 24/24 Centrul operațional de urgență, care coordonează cu autoritățile și asigură răspunsuri la întrebările abordate.

Ministra a vorbit despre sporirea măsurilor de vigilență a Poliției de Frontieră în prevenirea introducerii virusului în R. Moldova, și asigurarea protecției angajaților.

Ea a menționat că în R. Moldova există suficiente stocuri de medicamente pentru tratarea bolii, și se propune evaluarea riscurilor si doar la necesitate, atribuirea unui cod de alertă.

La întîi februarie, OMS a raportat 11953 de cazuri confirmate cu coronavirus în lume și 259 de decese.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load