COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Viorel Morari rămîne în arest: Curtea de Apel a respins recursul

Viorel Morari rămîne în arest: Curtea de Apel a respins recursul

Magistrații Curții de Apel Chișinău au respins recursul procurorului, dar și cel al avocatului șefului suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari.

Curtea de Apel a decis luni să nu satisfacă recursul procurorului de caz, care a cerut 30 de zile de arest preventiv pentru șeful Procuraturii Anticorupție. Recursul acestuia vine după ce Morari a primit 20 de zile de arest preventiv, prin decizia din 13 ianuarie a Judecătoriei Chișinău, oficiul Ciocana, scrie cotidianul.md.

Totodată, magistrații au respins recursul avocatului lui Morari, care a cerut eliberarea acestuia din arest.


Viorel Morari a fost reținut pe 10 ianuarie pentru abuz de serviciu și fals în acte publice. Acesta este învinuit că ar fi primit de la Vladimir Plahotniuc o plîngere pe care ar fi înregistrat-o contrar prevederilor legale, în baza căreia a pornit o cauză penală şi a falsificat o serie de acte procesuale.

Respectivele acțiuni, potrivit probatoriului, au fost comise atît în interes personal, cît și în interesul petentului, dar și altor persoane din anturajul acestuia, cu scopul de a-i proteja de implicare, în calitate de bănuiţi, în cauza penală privind frauda bancară şi a obstrucționa cercetarea rapidă, completă şi obiectivă a dosarului.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load