TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Viorel Morari rămîne în arest

Viorel Morari rămîne în arest

Fostul șef al Procuraturii Anticorupție Viorel Morari rămîne în arest. Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului, care a cerut eliberarea lui Morari din penitenciarul nr.13, dar și pe cel al procurorului, care nu a fost de acord cu decizia anterioară a Judecătoriei Ciocana, care a dictat prelungirea mandatului de arest cu 20 de zile.

Viorel Morari este acuzat pe trei capete: abuz de serviciu, fals în acte publice și amestec în înfăptuirea urmăririi penale, potrivit tv8.md.


„Necesitatea cercetării acestuia în arest preventiv este dictată de gravitatea infracțiunilor incriminate, rezonanța socială a cazului, circumstanțele care ar putea determina persoana să împiedice urmărirea penală și posibilitatea eschivării de răspundere penală. Printre argumentele invocate de procurori pentru cercetarea lui Viorel Morari în arest este suspiciunea rezonabilă de exercitare a presiunilor asupra martorilor acuzării, care au fost subalterni ai învinuitului”, motiva anterior Procuratura.

Pe 29 ianuarie, Judecătoria sectorului Ciocana a admis parțial solicitarea procurorului care a cerut prelungirea mandatului de arest cu 30 de zile. Judecătorii au dictat 20 de zile de arest.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load