TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Viorel Morari a atacat în instanța de judecată decizia de a fi delegat la Procuratura Generală (DOC)

Viorel Morari a atacat în instanța de judecată decizia de a fi delegat la Procuratura Generală (DOC)

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, suspendat ieri din funcție și delegat în cadrul Procuraturii Generale (PG) de către procurorul general, Alexandr Stoianoglo, dar și efectuarea unui control asupra activității Procuraturii Anticorupție (PA) de către noul șef al PA, a acționat în judecată deciziile precizate mai sus. Demersul a fost înregistrat la Judecătoria Chișinău.


Astfel, potrivit actului de care a făcut rost redacția Ziarului de Gardă, Viorel Morari solicită „suspendarea actelor administrative contestate pînă la examinarea cererii de chemare în judecată.”


Totodată, Morari a precizat în document că „dacă se depune o cerere de suspendare a executării actului administrativ individual, acesta poate fi executat doar după soluționarea cererii respective” de chemare în judecată.


Amintim că Viorel Morari a fost suspendat ieri din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție, printr-o dispoziție a procurorului general Alexandr Stoianoglo.


Viorel Morari a declarat că suspendarea sa din funcția de șef al Procuraturii Anticorupție se realizează pe marginea unui grup de control, pe care însă îl consideră neîntemeiat.


Potrivit președintelui CRJM, Vladislav Gribincea, procurorul general a jonglat cu legea, ducîndu-l forțat pe Procurorul-șef Anticorupție să lucreze la Procuratura Generala pentru perioada de o lună.Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Mai multe

Sondaj Toate

load