COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vînzătorii de rechizite școlare se plîng că, în acest an, vînzările au scăzut

Vînzătorii de rechizite școlare se plîng că, în acest an, vînzările au scăzut

Vînzătorii de rechizite școlare se plîng că, în acest an, vînzările au scăzut de aproape două ori. Dacă anii trecuți, la începutul anului școlar, oamenii roiau în jurul meselor cu caiete, pixuri și ghiozdane astăzi, însă șuiera vîntul.

În schimb, magazinele de electronice se bucură de cumpărători. Managerii de vînzări susțin că, odată cu implementarea sistemului de învățămînt online, tot mai mulți elevi și studenți caută laptopuri, tablete și telefoane, transmite tv8.md.

De 11 ani, Maria Roșca vinde rechizite școlare în Piața Centrală, din Capitală. Femeia susține că au fost ani și mai răi, și mai buni. În acest an, însă, vînzările au scăzut considerabil.


Maria Roșca, vînzătoare: „Comparativ cu anul acesta, anul trecut mult mai bine se vindeau. – Cîți cumpărători ați avut de dimineață?- Unu.”

În aceiași situație s-a pomenit și această femeie, care speră să aibă cumpărători, după amiază, cînd elevii termină orele.

„Acum ei sînt la școală, însă după amiază în tot anul la 1 septembrie sînt vînzări.”

Zis și făcut. După ce au fost la prima lecție, elevii, însoțiți de părinți, au dat o fugă la piață. Unii și-au cumpărat de toate, alții doar o agendă sau pixuri.

Tatiana: „Niște caiete mai trebuie și cam atît, anul acesta așa. Anul trecut era altfel mai cumpăram și haine. 1 septembrie era ca o sărbătoare.”

„- Am fost la bunici și nu am reușit. -Ce vei cumpăra?-Caiete pentru sora mea mai mică care pleacă în clasa întîi. -Agendă?-Agendă mi-am cumpărat.-Învelitori?- Mulțumesc, mi-am amintit.”

În schimb, odată cu implementarea sistemului de învățămînt online, magazinele de electronice se bucură de vînzări.

Cătălin Ohrim, vînzător consultant: „Au crescut vînzările la telefoane, laptopuri, tablete. Cumpărătorii sînt părinții cu copii, studenții. Aceștia se interesează ca dispozitivele să aibă zoom.”

Potrivit agenții economici din Piața Centrală, chioșcurile cu rechizite pentru școală vor fi deschise pînă la sfîrșitul lunii septembrie.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load