TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vinovații crimei de la Atrium, rămîn nepedepsiți

Vinovații crimei de la Atrium, rămîn nepedepsiți

Dosarul omorului de la Atrium, în cadrul căruia pe banca acuzaților figurează sportivii K-1 Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru, bate pasul pe loc deja de un an și jumătate.

Potrivit Newsmaker.md, dosarul este examinat la Judecătoria Buiucani, iar magistrații sînt la etapa la care a audiat cei 16 martori ai acuzării. Totuși, ședințele nu pot fi reluate pentru că judecătoarea care examinează dosarul nu a primit încă rezultatele evaluării sale de la Consiliul Superior al Magistraturii.


Din cîte se poate observa pe site-ul instanțelor judecătorești, cazul a fost amînat, întrerupt și transferat de nenumărate ori. Ultima ședință de judecată trebuia să aibă loc pe 9 ianuarie, însă a fost amînată pentru ziua de 16 ianuarie.

Sursa citată scrie că ultima ședință de judecată nu a avut loc deoarece Consiliul Superior al Magistraturii nu a aprobat rezultatele evaluării judecătoarei Olga Bejenari, cea care examinează cazul. Mai exact, în septembrie 2019, Bejenari s-a adresat la CSM și a cerut să fie numită judecător pînă la atingerea plafonului de vîrstă, iar pentru asta a trecut și o evaluare. Dacă rezultatele nu vor fi gata nici pînă pe data de 16 ianuarie, ședința în cazul crimei de la Atrium va fi amînată din nou.

Amintim că, în mai 2018, un tînăr de 30 de ani pe nume Serghei Bejenari a fost ucis în bătaie în apropierea centrului comercial Atrium din capitală. Bejenari petrecea alături de fratele său Ion, de polițistul Serghei Bradu și trei femei la ziua de naștere a omului legii în clubul „Edgo Night Club”, din interiorul centrului comercial. În urma unui conflict transformat în bătaie între cei trei și un grup de sportivi, Bejenari a fost transportat de urgență la Institutul de Medicină Urgentă, acolo unde a decedat, în dimineața zilei de 25 mai.

Deși în prima parte a zilei de sîmbătă, 26 mai, poliția declara că nu are niciun suspect, a doua zi, organele de drept anunțau că o persoană a fost reținută pentru 72 de ore. Duminică s-a aflat și numele acesteia: Mihai Pîrgaru, un tînăr de 20 de ani, luptător de K1. Tot duminică, după presiunea publică, este reținut și Aurel Ignat, un alt participant la bătaia fatală.

La un an de la omorul lui Serghei Bejenari, cei doi luptători K-1, învinuiți de comiterea crimei, Aurel Ignat și Mihai Pîrgaru, au fost eliberați din arest la domiciliu.

Citește-ne pe Twitter, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load