COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Vine iarna? Agenţiile de turism vin cu oferte pentru odihna la munte

Vine iarna? Agenţiile de turism vin cu oferte pentru odihna la munte

Chiar dacă unii abia urmează să plece la odihnă pe plajele însorite, agențiile de turism au pus în vînzare pachete pentru vacanța de iarnă.

Cei care sînt gata să plătească cu cîteva luni înainte pentru un sejur la munte sînt ademeniți de prețurile mai mici. Ce-i drept, față de anul trecut, atît odihna în munții din România, cît și sejurul din Carpații ucraineni s-au scumpit cu pînă la 15 la sută în perioada early booking, din cauza suprasolicităilor.

Cei care preferă să schieze pe o pistă bine amenajată aleg inevitabil Bukovel. Cel mai mic preţ pentru 3 nopţi, mic-dejun şi transport tur-retur este de 59 de euro. Dacă alegeţi cazare mai aproape de poalele munţilor preţurile pornesc de la 115 euro.

Pentru peisaje de poveste turiştii noştri merg în România. Preţurile pentru majoritatea staţiunilor de peste Prut au rămas aceleaşi, cu excepţia celor din Poiana Braşov care a anunţat scumpiri de pînă la 15 la sută pentru majoritatea hotelurilor. Bulgarii răsfaţă turiştii cu all-inclusive şi preţuri de nimic. Cu doar 260 de euro beneficiezi de o săptămînă de vacanţă chiar la poalele munţilor, toate mesele incluse şi transport tur-retur.

Cei care îşi permit cheltuieli mai mari aleg sejururile în Austria şi Italia. Preţul de pornire este de 300 de euro pentru un hotel de 3 stele, mic dejun, dar fără transport.

"Vacanţa de munte în Austria pentru cinci nopţi ar varia preţul între 250 de euro - 350 de euro cu mic dejun chiar la poalele munţilor. Suplimentar ar trebui să achite taxele pentru închirierea echipamentelor de schi", a spus administratorul unei agenţii de turism, Mihai Ceban.

Operatorii de turism spun că în perioada early booking pentru sezonul rece sînt vîndute aproximativ 10 la sută din totalul pachetelor de odihnă. Majoritatea moldovenilor spun că, deocamdată, nu se gîndesc la munte. Mai ales că abia de își revin financiar după vacanța de vară.

Şi minivacanţele de Revelion şi de Crăciun sînt deja disponibile. Pentru a petrece seara dintre ani în Ucraina, România şi Bulgaria, turiştii trebuie să achite de la 250 de euro, iar pentru o sărbători Crăciunul la poalele munţilor preţul porneşte de la 150 de euro.

Urmărește-ne pe Facebook, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load