TEMELE PRINCIPALE Toate Știrile

mai multeminimizează

Vînătorii nu vor călca în Pădurea Domnească

 Vînătorii nu vor călca în Pădurea Domnească

Guvernul și-a anulat propria decizie, votată pe 17 decembrie 2019, prin care a permis vînatul a 273 de animale din cinci arii protejate de stat, inclusiv Pădurea Domnească, unde nu s-a mai vînat de șapte ani, de la scandalul declanșat după omorul omului de afaceri Sorin Paciu, pentru care a fost condamnat cu suspendare Gheorghe Crețu, fost președinte al Curții de Apel Chișinău.

Ministrul Agriculturii, Ion Perju, a cerut anularea decizie făcînd referire la condițiile climaterice, temperaturi prea ridicate, care nu sun caracteristice lunii ianuarie, transmite NOI.md cu referire la tv8.md.


„S-a contatat procesul biologic înaintat Ia fauna sălbatică. Animalele aleg habital mai favorabil și liniștit pentru reproducere, fapt ce duce la dispersarea efectivului numeric de mistreți și scăderea concentrației specimenelor în ariile naturale protejate de stat. În această perioadă, efectivele de mistreț necesită pastrarea liniștii”, a explicat ministrul.

„Îngălzirea globală afectează interesele vînătorilor”, a comentat premierul Ion Chicu, stîrnind zîmbete la ședința Guvernului.

Precizăm că, în sezonul de vînătoare 2019-2020, urmau a fi împușcate 273 de animale din cinci arii protejate de stat. În decembrie, Guvernul a permis vînatul a 127 de mistreți, 117 vulpi și 29 de șacali din Pădurea Hîrbovăț, Pădurea Domnească, rezervația științifică „Codrii” și rezervațiile „Plaiul Fagului și Prutul de Jos.

Fostul ministru al Mediului, Valeriu Munteanu, a criticat dur atunci decizia Guvernului de a permite vînătoarea în ariile naturale protejate. Acesta se întreabă dacă nu cumva se pregătește terenul pentru a satisface mofturile președintelui Igor Dodon, care este vînător.

Urmărește-ne pe Odnoklassniki, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load