COVID-19 în MOLDOVA  Mai multe detalii

Viitorii șoferi pot merge la lecțiile practice: Care sînt condițiile

Viitorii șoferi pot merge la lecțiile practice: Care sînt condițiile

În urma relaxării unui set de restricții, după încetarea stării de urgență, pe străzile capitalei au început a fi observate mașini ale școlilor auto.

Deși nu există vreo prevedere expres despre școlile de șoferie în ultima decizie a Comisiei pentru Situații Excepționale (CSE) și recenta hotărîre a Comisiei extraordinare pentru sănătate publică (CNESP), un punct al documentului a deschis „portița” legală pentru instructori, scrie agora.md.

Potrivit hotărîrii Comisiei Naționale Extraordinară de Sănătate Publică, din data de 15 mai, activităţile la clasă din cadrul entităţilor prestatoare de servicii educaţionale de drept public sau privat rămîn întrerupte pînă pe 30 iunie. Autoritățile precizează că se admite desfăşurarea componentei teoretice în regim online.


„Pentru componenta practică se admit doar orele individuale care vor respecta următoarele norme de igienă și sanitație: dezinfecția suprafețelor și utilajelor/instrumentelor, aerisirea spațiilor, purtarea măștilor, păstrarea distanței dintre participanți (cel puțin 1 m), organizarea monitorizării și tirajului zilnic a personalului implicat precum și asigurarea acestuia cu echipamente de protecție, dezinfectanți”, se arată în decizia CNESP.

Măsura a dat undă verde școlilor de șoferie, care și-au chemat studenții la ore practice.

Bunăoară, o școală auto a scris o postare pe Facebook în care enumeră un set de reguli pentru viitorii șoferi. „Fiecare elev să aibă mănuși și mască de protecție pe care o va purta pe toată durata lecției, astupînd nasul și gura. Ar fi foarte bine dacă ati avea și viziere. Nu se admit elevii fără mască, cu pierderea lecției respective. Înainte de fiecare lecție vă va fi măsurată temperatura, iar în caz de valori mai mult de 37 grade, lecția nu se va desfășura, cu pierderea acesteia”, punctează școala.

Citește-ne pe Telegram, dacă vrei să afli mai multe

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter


Știrile partenerilor noștri
loading...
Mai multe

Sondaj Toate

load